Nopea poistuminen Siirry sisältöön

Shërbimi këshillimor për punëtorët sezonalë dhe mbledhësit e kokrrave

Albaniankielinen esittely RIKUn kausityöneuvonnasta 2024

3 qershor deri në 30 shtator, e hënë – e premte, 13:00 – 16:00 dhe zakonisht edhe 9:00 – 12:00

Numri: +358 40 484 0103
(telefonatë, SMS, WhatsApp, Telegram, Signal, Viber, LINE, ZALO)

Email: help@riku.fi

Linja telefonike u përgjigjet pyetjeve në telefon dhe duke përdorur aplikacionet më të shpeshta të mesazheve (WhatsApp, Viber, LINE, ZALO, Telegram, Signal). Shërbimi mund të kontaktohet në çfarëdo gjuhe. Telefonatave u përgjigjemi drejtpërdrejt në finlandisht ose anglisht kur është e nevojshme, ndërsa në gjuhët e tjera me ndihmën e përkthyesve profesionistë. Mesazhet e dërguara te shërbimi në gjuhë të tjera, përveç finlandishtes ose anglishtes, do të përkthehen.

Shërbimi është konfidencial dhe asnjë informacion i dhënë nga personi që na kontakton nuk do të kalohet te persona jashtë shërbimit pa lejen e tij apo të saj.

Shërbimi është menduar që t’u shërbejë veçanërisht punëtorëve sezonalë të huaj dhe mbledhësve të kokrrave të cilët dyshojnë se janë shfrytëzuar në punën e tyre në Finlandë. Linja telefonike jep këshilla lidhur me, për shembull, kushtet ligjore të punës, si për shembull oraret e punës dhe pagat, kushtet e strehimit, tarifat e kërkuara nga rekrutuesit ose punëdhënësit, si edhe zgjidhjet juridike të disponueshme. Nëse punëtori jep pëlqimin për të bërë këtë, çështja mund t’u referohet autoriteteve për hetim të mëtejshëm.

Seasonal Work Helpline