Anna palautetta PoistuNopea poistuminen Siirry sisältöön

Rikosuhripäivystyksen Jyvässeudun palvelupisteen nimi muuttuu

Rikosuhripäivystykseen kaivataan uusia vapaaehtoisia Keski-Suomessa. Vapaaehtoiskurssi alkaa helmikuussa ja haku on käynnissä.

Rikosuhripäivystyksen (RIKU) toiminta on alkanut Suomessa vuonna 1994. Toimintaan kuuluvat yleiset, järjestölähtöiset rikosuhripalvelut rikoksen uhreille, heidän läheisilleen sekä rikosasiassa todistaville. Lisäksi toteutetaan erityistukipalvelua ihmiskaupan uhreille. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista.

Rikosuhripäivystyksen Jyvässeudun palvelupiste on toiminut Kriisikeskus Mobilen yhteydessä yli kaksikymmentä vuotta. Palvelupiste palvelee kaikkia keskisuomalaisia. Samaan aikaan hyvinvointialueuudistuksen kanssa palvelupisteen nimi muuttuu 1.1.2023 alkaen Rikosuhripäivystyksen Keski-Suomen palvelupisteeksi.

Rikosuhripäivystys tarjoaa asiakkailleen käytännön neuvoja ja henkistä tukea rikosprosessiin liittyen. Tyypillisiä rikoksia, joiden vuoksi palveluun hakeudutaan, ovat lähisuhdeväkivalta, muut väkivalta- ja seksuaalirikokset, omaisuusrikokset, häirintä ja vainoaminen. Erilaisten huijausten ja verkossa tapahtuneiden rikosten määrä asiakkuuksissa on viime vuosina kasvanut.

RIKUn toiminta perustuu ammatillisesti ohjattuun vapaaehtoistyöhön, ja vapaaehtoiset ovat RIKUn tärkein voimavara. Haku RIKUn Keski-Suomen palvelupisteen helmikuussa alkavalle peruskurssille on parhaillaan käynnissä. Koulutuksen saaneet vapaaehtoiset voivat toimia tukihenkilöinä ja päivystää RIKUn valtakunnallisissa palveluissa. Keski-Suomen palvelupisteellä työskentelee kaksi RIKUn toiminnanohjaajaa, ja toiminnassa on tällä hetkellä mukana neljätoista vapaaehtoista. Lisätiedot ja hakuohjeet

Lisätietoa

Noora Nieminen, aluejohtaja
+358 50 421 0236, etunimi.sukunimi@riku.fi
Rikosuhripäivystys, Sisä-Suomen aluetoimisto

Hae vapaaehtoiseksi