Nopea poistuminen Siirry sisältöön

Rikosuhripäivystys 116 006

Rikosuhripäivystys 116 006 tarjoaa rikoksen uhrille mahdollisuuden keskustella henkilön kanssa, joka ymmärtää mitä rikoksen kohteeksi joutuminen voi merkitä. Soittaminen on maksutonta ja puhelimeen voi soittaa myös nimettömänä.

Puhelimeen vastaavat tehtävään valitut ja koulutetut vapaaehtoiset puhelinpäivystäjät. He kuuntelevat, keskustelevat ja ohjaavat tarvittaessa edelleen.

Ulkomailta soittaminen

Jos haluat soittaa Suomen Rikosuhripäivystyksen puhelinpalveluun ulkomailta, käytä numeroa 040 9401 867. Puhelu yhdistyy suomalaiseen Rikosuhripäivystys 116 006 -puhelinpalveluun. Soitto tämän numeron kautta ei ole ilmaista. Hinta määräytyy normaalin puhelun tavoin.

116 006 on EU:n laajuinen rikosuhrinumero, eli jokaisella EU-maalla on mahdollisuus ottaa numero käyttöön. Jos soitat numeroon ulkomailla, puhelu yhdistyy paikalliseen rikosuhripäivystykseen.

Mahdolliset viiveet RIKUn palveluissa koronatilanteen johdosta

RIKUn palveluissa voi koronaviruksen johdosta olla viiveitä. Pyydämme asiakkaita olemaan yhteydessä puhelimitse sekä RIKUchatin ja yhteydenottolomakkeen kautta. Toistaiseksi hoidamme vain välttämättömät kasvokkaiset tapaamiset.

Olemme siirtyneet puhelin- ja chat-palveluissamme (116 006 ja Juristin puhelinneuvonta 0800 161 177, RIKUchat) uuteen tekniseen järjestelmään, mikä voi tilapäisesti näkyä teknisinä ongelmina. Korjaamme ongelmat sitä mukaa, kun niitä ilmenee. Jos puhelu esimerkiksi katkeaa, soita uudelleen.

Jos et saa yhteyttä 116 006 -puhelinpalvelun kautta, voit myös jättää yhteydenottopyynnön lomakkeella tai soittaa sinua lähinnä olevaan palvelupisteeseen. Puhelinnumerot löytyvät Yhteystiedot-sivulta.