Anna palautetta PoistuNopea poistuminen Siirry sisältöön

RIKU-lehti 2/2010

RIKU 2/2010, Lähisuhdeväkivalta

RIKU-lehdessä teemana lähisuhdeväkivalta

Väkivalta koettelee suomalaisia kodeissaan. Myös Rikosuhripäivystyksen henkilökohtaisessa tukisuhteessa olevista asiakkaista suuri osa on kokenut lähisuhdeväkivaltaa.

Lähisuhdeväkivalta on monen muotoista. Se voi olla fyysisen väkivallan käyttöä tai sillä uhkaamista. Se voi olla henkistä väkivaltaa, esimerkiksi voimakasta kontrollointia ja sosiaalisen kanssakäymisen rajoittamista. Se voi olla seksuaalista väkivaltaa tai hyväksikäyttöä. Kunnianormeja saatetaan puolustaa perheen tai suvun piirissä väkivalloin. Läheistä ihmistä voidaan myös kontrolloida taloudellisesti tai hänen hoitonsa ja huolenpitonsa saatetaan laiminlyödä.

RIKU-lehdessä 2/2010 kerrotaan muun muassa, miten vertaisryhmästä voi löytää hyvin henkilökohtaisia keinoja parantaa elämän laatua. Lisäksi pohditaan, mikä on uhrin asema lähisuhdeväkivallan sovittelussa. Lehti esittelee thaiprojektin, joka on jalkautunut Helsingin hierontapaikkoihin. Kunniaväkivaltaa käsittelevässä artikkelissa todetaan, että kunniasta ei tarvitse luopua, mutta kunniakäsityksen sisältö voi ja sen pitää muuttua.

Lataa verkkoversio luettavaksesi tästä: RIKU 2/2010 pdf