Nopea poistuminen Siirry sisältöön

Valmiustoiminta

Rikosuhripäivystyksen valmiustoiminnalla pyritään siihen, että akuuteissa kriisitilanteissa pystymme auttamaan rikoksen uhreja, uhrien läheisiä ja rikosasian todistajia.

Laajoissa rikostilanteissa RIKU voi käynnistää tukipalvelut myös normaalien palveluaikojen ulkopuolella tai lisätä resursseja puhelin- ja chat-palveluihin. Arvioinnin perusteena käytetään rikoksen uhreille aiheuttamien seurausten vakavuutta ja kiireellisyyttä sekä tilanteen laajuutta. Tällaisia poikkeuksellisen laajoja tilanteita voivat olla esimerkiksi terrori-iskut tai muut vastaavat laajat väkivaltatilanteet tai tietomurrot ja kyberhyökkäykset, joihin liittyy suuri määrä uhreja ja heidän läheisiään.

Alueellisissa kriisitilanteissa voidaan myös tuottaa visitor-toimintaa, jolloin RIKUsta voidaan päivystää paikan päällä.

RIKU viestii palveluistaan akuuteissa kriisitilanteissa niin nopeasti kuin se on mahdollista. Viestinnän tavoitteena on kertoa rikoksen uhreille, uhrien läheisille ja rikosasian todistajille RIKUn ja muiden toimijoiden palveluista sekä tapahtumaan liittyvistä uhrien oikeuksista ja uhrin asemasta.

Keskeinen osa valmiutta on vapaaehtoisten ja työntekijöiden kouluttaminen valmiustehtäviin sekä valmiuden ylläpitäminen harjoituksin.

Lataa esite: Rikosuhripäivystyksen valmiustoiminta

Yhteyshenkilöt

Leena-Kaisa Åberg
Toiminnanjohtaja
etunimi.sukunimi@riku.fi
050 3378 703

Mirja Kallio
Toiminnanohjaaja, valmiustyöntekijä
etunimi.sukunimi@riku.fi
+358405175433