Nopea poistuminen Siirry sisältöön

Markku on toiminut vapaaehtoisena yli 20 vuotta

Olen Markku Joensuusta. Rikosuhripäivystyksen vapaaehtoisena olen toiminut lähes 20 vuotta ja vieläkin jaksaa.

Rikosuhripäivystyksen vapaaehtoinen MarkkuVapaaehtoistyö mielletään usein rankaksi, mutta onneksi meistä RIKUn vapaaehtoisista pidetään hyvää huolta, sillä RIKUssa ketään ei jätetä yksin. RIKUssa pidetään säännöllisin väliajoin henkilökohtaiset kehityskeskustelut työntekijöiden kanssa, mikä on hyödyllistä oman jaksamisen kannalta. Voi myös pitää taukoa toiminnasta, jos oma tilanne sitä vaatii. Ja mahtavilta työntekijöiltä voi aina kysyä jeesiä tai keskustella mieltä askarruttavista asioista. Kynnystä yhteydenottoon ei onneksi ole.

Meitä vapaaehtoisia myös koulutetaan jatkuvasti ja saamme vaikuttaa itsekin koulutustarjontaan toivomalla koulutusta kiinnostavista aiheista, joita sitten mahdollisuuksien mukaan toteutetaan. Käytössä on myös omat nettisivut ja intra, joissa on kattavasti tietoa ajantasaisesti.

Itse työn ohella on tärkeää virkistäytyä. Meillä järjestetään erilaisia vapaamuotoisia yhteisiä tapaamisia vapaaehtoisille, esimerkiksi pikkujoulut, kevätpäivät ja muutakin kevennystä RIKU-toiminnan oheen. Olemme pitäneet muun muassa jäätelökursseja ja Antiikkia,antiikkia -illan sekä geokätköilleet ja jopa käyneet Ikeassakin porukassa. Olen saanut RIKUn toiminnan kautta useita uusia ystäviä ja olen myös ”värvännyt” kavereita RIKUun mukaan. Vaikka toiminnasta hyppäisi pois, RIKUlaisten välinen ystävyys säilyy.

Olen saanut RIKUn toiminnan kautta useita ystäviä.

RIKU-tapaamisissa voi keskustella muiden vapaaehtoisten kanssa tukisuhteissa tai päivystyksessä tapahtuneista asioista, jotka ovat jääneet askarruttamaan. Näistä ei voi ulkopuolisille puhua luottamuksellisuuden takia. Sen vuoksi vertaistuki on äärimmäisen merkityksellistä. On suuri rikkaus, että meissä RIKUlaisissa on monen eri alan osaajia ja tekijöitä, joten usein apu ja hyvät neuvot löytyvätkin ihan omista porukoista.

Ehkäpä parasta RIKUssa on se omanlaisensa erinomainen henki, jota ei voi sanoin kuvailla sillä se pitää itse kokea. Olemme kuin perhe.

Jos haluat tehdä vaativaa mutta erittäin merkityksellistä ja palkitsevaa vapaaehtoistyötä, kohdata kanssaihmisen, hae mukaan meidän porukkaan!

Lue lisää vapaaehtoistoiminnasta RIKUssa
Tietoa seuraavista peruskursseista

Hae vapaaehtoiseksi!