Nopea poistuminen Siirry sisältöön

Markku on toiminut vapaaehtoisena yli 20 vuotta

Olen Markku Roth Joensuusta. Rikosuhripäivystyksen vapaaehtoisena olen toiminut lähes 20 vuotta eli kokemusta on rutkasti.

Rikosuhripäivystyksen vapaaehtoinen MarkkuVapaaehtoistyö mielletään usein rankaksi, mutta onneksi meistä RIKUn vapaaehtoisista pidetään hyvää huolta, sillä RIKUssa ketään ei jätetä yksin. Vapaaehtoistyöhön kuuluu olennaisesti työnohjaukset sekä säännöllisin väliajoin pidettävät henkilökohtaiset kehityskeskustelut työntekijöiden kanssa, mikä on hyödyllistä oman jaksamisen kannalta. Meitä vapaaehtoisia myös koulutetaan jatkuvasti ja saamme vaikuttaa itsekin koulutustarjontaan toivomalla koulutusta kiinnostavista aiheista, joita sitten mahdollisuuksien mukaan toteutetaan.

Itse työn ohella on tärkeää virkistäytyä. Meillä järjestetään erilaisia vapaamuotoisia yhteisiä tapaamisia vapaaehtoisille, esimerkiksi pikkujoulut, kevätpäivät ja muutakin kevennystä RIKU työn oheen. Olen saanut RIKUn toiminnan kautta useita ystäviä, joiden kanssa tulee puuhattua monenlaista mielenkiintoista aktiviteettia. Muita huippujuttuja on ollut esimerkiksi oma Antiikkia, antiikkia -iltamme, jäätelökurssi ja liikuntapäivät. Vaikka toiminnasta hyppäisi pois, RIKUlaisten välinen ystävyys säilyy.

Olen saanut RIKUn toiminnan kautta useita ystäviä.

Vapaaehtoistoiminnassa mukana olevien kanssa voi keskustella tukisuhteissa tai päivystyksessä tapahtuneista asioista, jotka ovat jääneet askarruttamaan. Näistä ei voi ulkopuolisille puhua luottamuksellisuuden takia. Sen vuoksi vertaistuki on äärimmäisen merkityksellistä ja on suuri rikkaus, että meissä RIKUlaisissa on monen eri alan osaajia ja tekijöitä, joten usein apu ja neuvot löytyvät ihan omista porukoista. Kynnystä yhteydenottoon ei onneksi ole.

Ehkäpä parasta RIKUssa on se omanlaisensa erinomainen henki, jota ei voi sanoin kuvailla, sillä se pitää itse kokea. Olemme kuin perhe.

Lue lisää vapaaehtoistoiminnasta RIKUssa
Tietoa seuraavista peruskursseista

Hae vapaaehtoiseksi!