Nopea poistuminen Siirry sisältöön

Palvelu ihmiskaupan ja lähirikoksen uhrille

Rikosuhripäivystyksessä toimii erityistukipalvelu, jonka työntekijät ovat erikoistuneet ihmiskaupan ja sen lähirikosten uhrien neuvontaan ja auttamiseen.

Erityistukipalveluun voit olla yhteydessä, kun:

  • tarvitset tietoa ihmiskaupasta
  • pohdit, oletko itse tai onko asiakkaasi joutunut mahdollisesti ihmiskaupan tai muun vastaavan hyväksikäytön uhriksi
  • jos tarvitset neuvontaa tai ohjausta liittyen esimerkiksi uhrin oikeuksiin, palveluihin hakeutumiseen, rikosilmoituksen tekemiseen tai siihen, mikä vaikutus sillä voi olla uhrin tilanteeseen.

Työntekijät voivat auttaa sinua esimerkiksi pohtiessasi avustajan hankkimista ja siitä koituvia mahdollisia kustannuksia. Erityistukipalvelun kautta voit myös saada juuri ihmiskaupan uhrin auttamiseen erikoistuneen tukihenkilön.

Yhteydenotto on aina luottamuksellinen ja yhteyttä voi tarvittaessa ottaa anonyymisti jo siinä vaiheessa, kun vielä miettii, uskaltaako viedä asiaa eteenpäin ja sitä, mitä seurauksia sillä voisi olla. Erityistukipalvelun asiakkaat ovat voineet joutua esimerkiksi työperäisen hyväksikäytön, seksuaalisen hyväksikäytön, pakkoavioliiton tai rikolliseen toimintaan pakottamisen uhriksi.

Asiakkaaksi voi tulla esimerkiksi sukupuolesta, asuinpaikkakunnasta tai kansalaisuudesta riippumatta ja yhteyttä voi ottaa omalla äidinkielellä. Tarvittaessa asioinnissa voidaan käyttää luotettavaa tulkkia.

Yhteyden erityistukipalveluun saa:

  • Sähköpostitse: help@riku.fi
  • Puhelimitse arkisin kello 13-16: 040 632 9293 (myös tekstiviestit tai Whatsapp)

Lue lisää

Ihmiskauppa