Nopea poistuminen Siirry sisältöön

Vuoden ensimmäinen RIKU-lehti on ilmestynyt!

RIKU-lehti 1/2011: Kiitos kuuluu vapaaehtoisille!

Vuoden 2011 ensimmäisen RIKU-lehden teemana on vapaaehtoistoiminta, elämmehän Euroopan vapaaehtoistoiminnan vuotta.

Pääkirjoituksessaan RIKUn toiminnanjohtaja Petra Kjällman toteaa, että "Rikosuhripäivystyksessä (RIKU) vapaaehtoistoiminta on ratkaisen tärkeä voimavara. Se on ollut sitä toiminnan alusta alkaen. Vuoden 1994 syksyllä järjestettiin Helsingissä, Oulussa ja Tampereella ensimmäiset RIKUn vapaaehtoisten puhelinpäivystäjien ja tukihenkilöiden koulutukset. Kokemusta siitä, mitä neuvoja ja tukea rikoksen uhri tarvitsee, ei tuolloin ollut sen enempää kouluttajilla kuin koulutettavillakaan. Siksi koulutuksessa painotettiin pääasiassa vuorovaikutustaitoja puhelimeen vastattaessa ja henkilökohtaisissa kohtaamisissa, koska ainakin niitä ymmärrettiin tarvittavan."

"Noista ajoista vapaaehtoistyömme on selkiytynyt toimintamme kehittyessä ja laajentuessa. Nyt tiedämme, mitä vapaaehtoisen pitää osata ja koulutusten sisällöt ovat sen mukaisia. Nykyisin peruskoulutustemme teemoja ovat vuorovaikutustaitojen lisäksi muun muassa rikosprosessiin liittyvät kysymykset. RIKUn vapaaehtoistyö on vaativaa, mutta toisaalta tekijälleen ajoittain hyvinkin palkitsevaa." Petra jatkaa.

Muita RIKU-lehden 1/2011 aiheita ovat muun muassa:

Uhrinäkökulma ei ole itsestäänselvyys rikosprosessissa rikosten uhrien tukemisen ja neuvonnan nykytila tuoreen tutkimuksen mukaan

Kun jäimme yksin – miesten lapsuudessaan kokema seksuaalinen väkivalta

RIKU-lehti 1/2011