Nopea poistuminen Siirry sisältöön

Hae tukihenkilöksi ihmiskaupan uhrille

Etsimme motivoituneita vapaaehtoisia tukihenkilöiksi ihmiskaupan ja sen kaltaisen hyväksikäytön uhreille.

Tällä kerralla etsimme tukihenkilöitä erityisesti pääkaupunkiseudulta sekä Turun, Oulun, Tampereen, Lappeenrannan, Mikkelin, Vaasan, Seinäjoen, Porin ja Jyväskylän seudulta sekä Lapista.

Asiakkainamme on tällä hetkellä yhteensä noin 570 erilaisen hyväksikäytön uhriksi joutunutta henkilöä. Heistä suuri osa on ulkomaalaistaustaisia aikuisia, jotka ovat joutuneet Suomessa työperäisen ihmiskaupan tai muun työvoiman hyväksikäytön uhriksi. Sen lisäksi asiakkainamme on myös useita seksuaalisen hyväksikäytön tai pakkoavioliiton uhria sekä rikollisessa toiminnassa hyväksikäytettyjä asiakkaita.

Tukihenkilö toimii työntekijän työparina ja voi auttaa rikoksen uhria olemalla tukena esimerkiksi poliisilaitoksella, oikeudenkäynnissä ja muissa asiakkaan tilanteen kannalta tärkeissä asioissa.

Poliisikuulustelut ja oikeudenkäynnit tapahtuvat pääosin virka-aikana ja kestävät yleensä puoli päivää tai koko päivän ja tieto niistä saattaa joskus tulla lyhyellä varoitusajalla. Etsimmekin tukihenkilöitä, joiden elämäntilanne mahdollistaa myös virka-aikana tapahtuvan tukityön.

Toiminta sopii avarakatseiselle ja joustavalle mutta vastuulliselle aikuiselle, jolla on tasapainoinen elämäntilanne, sujuva suomen ja englannin kielen taito sekä digitaidot, jotka mahdollistavat esimerkiksi tavallisimpien viestintäsovellusten käytön. Vapaaehtoiset toimivat etunimellään eivätkä luovuta henkilökohtaisia yhteystietojaan asiakkaille. Rikosuhripäivystys (RIKU) korvaa vapaaehtoistyöstä syntyvät kulut ja tarjoaa vapaaehtoisilleen säännöllistä koulutusta, työnohjausta ja virkistystä.

Tukihenkilönä toimiminen edellyttää Rikosuhripäivystyksen koulutukseen osallistumista. Koulutus on noin 50 oppitunnin mittainen.

Koulutus suoritetaan pääosin verkkokurssina ennen lähiopetuspäiviä ja niiden välissä. Kurssi alkaa kickoff-verkkotapaamisella ke 6.10 klo 16-18. Lähiopetusviikonloput, joihin osallistuminen edellyttää verkkotehtävien palauttamista, järjestetään Helsingissä 23-24.10 sekä 20-21.11. Tapaamisiin osallistuminen on välttämätöntä kurssin suorittamiseksi.

Mikäli kiinnostuit tehtävästä, täytä 5.9 klo 18.00 mennessä hakulomake verkossa.

Valitse palvelupisteluettelosta kohta ”Ihmiskaupan uhrien erityistukipalvelu”. Merkitsethän odotuksia ja toiveita koskevaan kohtaan, minkä paikkakuntien alueella sinun on mahdollista toimia tukihenkilönä.

Kutsumme osan hakijoista haastatteluun 20.9 alkavalla viikolla.

Hae vapaaehtoiseksi

Lisätietoja

ihmiskauppa(at)riku.fi