Nopea poistuminen Siirry sisältöön

Rikosuhripäivystyksen Kajaanin palvelupiste on nyt Kainuun palvelupiste – vapaaehtoisia tarvitaan

Kajaanissa sijaitseva Rikosuhripäivystyksen (RIKU) palvelupiste vaihtoi nimensä 1.1.2021 Kainuun palvelupisteeksi. RIKU on valtakunnallisen tukipalvelu rikosten uhreille, heidän läheisille ja todistajille. RIKUun voi olla yhteydessä matalalla kynnyksellä muun muassa jos olet tai epäilet olevasi rikoksen uhri, läheisesi on joutunut rikoksen uhriksi, olet todistajana rikosasiassa tai tarvitset apua esimerkiksi rikosilmoituksen tekemisessä tai apua oikeudenkäyntiin.

Autoimme viime vuonna Kainuun alueella noin 240 henkilöä erilaisissa rikosasioissa. Halusimme vaihtaa nimemme siksi, koska palvelupisteemme tukee ja neuvoo koko Kainuun alueen asukkaita, kertoo RIKUn Pohjois-Suomen aluejohtaja Maarit Saukko.

Uusi vuosi toi tulleessaan muitakin muutoksia RIKUn toimintaan. Kainuun palvelupiste muutti uusiin toimitiloihin ositteeseen Linnankatu 6. Lisäksi toiminnassa aloittivat uudet toiminnanohjaajat Mari Hukkanen ja Ella Lukkari.

Kulunut vuosi oli aika poikkeuksellinen. Koronapandemia sysäsi työntekijämme etätyöskentelyyn ja otimme ison digiloikan asiakastyöskentelyssämme, kun asiakastapaamisia ei juurikaan voinut kasvotusten pitää, Saukko kuvailee.

Asiakaspalvelu ja vapaaehtoisten ammatillinen ohjaus sujuivat etäyhteyksin ja puhelimitse kuitenkin oikein hyvin.

Vapaaehtoisia tarvitaan puhelin- ja chat-tehtäviin – uutta Kainuussa

Saukon mukaan Kainuun palvelupiste kaipaisi lisää vapaaehtoisia mukaan. Tarkoituksena on rekrytoida uusia henkilöitä kevään aikana ja järjestää peruskurssi loppukeväästä koronatilanteen niin salliessa.

Uutena vapaaehtoistehtävänä meillä avautuu mahdollisuus tehdä myös päivystystyötä puhelin- ja chat-palveluissamme. Koulutamme kaikki vapaaehtoisemme tehtäviin ja he saavat jatkuvan ammatillisen tuen ja täydennyskoulutuksia vuosittain, Saukko kertoo.

Kainuun palvelupisteen työntekijät tavoittaa puhelimitse tai sähköpostitse. Apua ja tukea on saatavissa myös ilmaisesta RIKU 116 006 puhelimesta, joka on avoinna joka arkipäivä kello 920. RIKUn nettisivuilta www.riku.fi löytyy myös ohjeita ja neuvoja sekä RIKUchat-palvelu. Pohjois-Suomessa RIKUa koordinoi Vuolle Setlementti ry.

Lisätietoja:

  • Aluejohtaja Maarit Saukko p. 040 543 3495
  • Toiminnanohjaaja Ella Lukkari p. 050 5990 279
  • Toiminnanohjaaja Mari Hukkanen p. 040 8225 200
  • pohjoissuomi@riku.fi