Nopea poistuminen Siirry sisältöön

Rikosuhripäivystyksen puhelinpalvelu laajenee

Rikosuhripäivystys 116 006 -puhelinpalvelun aukioloajat laajenevat maanantaina 30.3.20. Tämä vahvistaa mahdollisuuksiamme palvella asiakkaita etäyhteyksien kautta koronatilanteen aikana.

Rikosuhripäivystys 116 006 päivystää 30.3. alkaen

  • suomeksi ma–pe klo 9–20
  • ruotsiksi ma–pe klo 12–14

Rikosuhripäivystys 116 006 tarjoaa rikoksen uhrille mahdollisuuden keskustella henkilön kanssa, joka ymmärtää mitä rikoksen kohteeksi joutuminen voi merkitä. Soittaminen on maksutonta ja puhelimeen voi soittaa myös nimettömänä.

Puhelimeen vastaavat ammattilaiset sekä tehtävään valitut ja koulutetut vapaaehtoiset puhelinpäivystäjät. He kuuntelevat, keskustelevat ja ohjaavat tarvittaessa edelleen. Rikosuhripäivystys 116 006 -vastaajaan voi myös jättää omat yhteystiedot, jolloin tiedot välitetään lähimpään Rikosuhripäivystyksen palvelupisteeseen. Työntekijä ottaa soittajaan yhteyttä viiden arkipäivän sisällä.

Rikosuhripäivystyksen palvelut toimivat edelleen koronatilanteen aiheuttamista rajoituksista huolimatta. Rajoitukset koskevat vain kasvokkaista palvelua. Muut palvelut kuten 116 006 sekä RIKUchat toimivat vahvemmin resurssein. Myös palvelupisteistä saa henkilökohtaista palvelua, mutta käytämme lähinnä etäyhteyksiä.