Nopea poistuminen Siirry sisältöön

Rikosuhripäivystys etsii suomen ja venäjän kielen taitoisia henkilöitä mukaan vapaaehtoistoimintaan Kymenlaaksossa

Ищем добровольных вспомогательных лиц в Службу Поддержки Жертвам Преступлений!

Rikosuhripäivystys (RIKU) etsii riveihinsä uusia vapaaehtoisia, jotka voivat toimia tukena rikosten uhreille. Etelä-Suomen aluetoimiston Kymenlaakson palvelupiste palvelee rikosten uhreja, heidän läheisiään ja rikosasioissa todistavia koko Kymenlaakson alueella. Palvelupiste sijaitsee Kouvolassa.

Etelä-Suomen aluetoimiston palveluissa tuetaan kaikenikäisiä ja eritaustaisia henkilöitä, jotka tarvitsevat neuvontaa ja tukea hyvin erilaisten rikosten vuoksi. Vuonna 2021 RIKU auttoi Kymenlaaksossa yli 600 asiakasta.

Suomen kielellä toteutettavalle peruskurssille etsitään mukaan toiminnasta kiinnostuneita henkilöitä ja erityisesti heitä, jotka voivat tukea myös venäjänkielisiä rikosten uhreja, heidän läheisiään ja todistajia. Tukea voidaan tarjota kasvokkain tukihenkilönä sekä verkossa päivystäjänä.

Tukihenkilö voi auttaa rikoksen uhria olemalla tukena esimerkiksi poliisilaitoksella, oikeudenkäynnissä ja muissa asiakkaan kannalta tärkeissä asioissa ja tilanteissa, jotka ajoittuvat pääosin virka-aikaan. Etsimme vapaaehtoisia, joiden elämäntilanne mahdollistaa joustavasti myös virka-aikana tapahtuvan tukitoiminnan.

Etsimme tehtävään motivoituneita vapaaehtoisia sukupuolesta ja ammatillisesta taustasta riippumatta. Toiminta sopii avarakatseiselle ja joustavalle mutta vastuulliselle aikuiselle, jolla on tasapainoinen elämäntilanne, sujuva suomen kielen taito sekä digitaidot, jotka mahdollistavat esimerkiksi tavallisimpien viestintäsovellusten käytön. Rikosuhripäivystys korvaa vapaaehtoistoiminnasta syntyvät kulut ja tarjoaa vapaaehtoisilleen säännöllistä koulutusta, ohjausta ja virkistystä.

Vapaaehtoistoiminta RIKUssa edellyttää Rikosuhripäivystyksen peruskurssille osallistumista. Seuraava noin 50 oppituntia kestävä peruskurssi järjestetään alkuvuonna 2023. Koulutus pidetään Kouvolassa, ja toteutetaan osin etäopiskeluna verkossa, kuten Moodlessa.

Mikäli kiinnostuit vapaaehtoistoiminnasta RIKUssa, täytä 21.10. mennessä hakulomake verkossa.

Hakulomakkeen lähettäviin otetaan yhteyttä, ja osa kutsutaan kasvokkaiseen haastatteluun syksyn aikana.

Lisätietoa kurssista ja vapaaehtoistoiminnasta voi hakuaikana kysyä marjukka.suurpaa@riku.fi

Добро пожаловать в нашу команду добровольцев!
Tervetuloa mukaan!

Hae vapaaehtoiseksi!