Nopea poistuminen Siirry sisältöön

Rikosuhripäivystys hakee kaksikielistä toiminnanohjaajan sijaista Länsi-Uudenmaan palvelupisteeseen

Valtakunnallisesti toimiva Rikosuhripäivystys (RIKU) on näköalapaikka suomalaiseen rikosuhrityöhön. Rikosuhripäivystyksen tehtävänä on parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasiassa todistavan asemaa vaikuttamalla ja tuottamalla palveluita. Toiminta perustuu ammatillisesti ohjattuun vapaaehtoistyöhön.

MIELI Suomen Mielenterveys ry:n koordinoiman RIKUn Etelä-Suomen aluetoimiston alueella toimii yhteensä kuusi palvelupistettä, joista rikoksen uhrit saavat henkilökohtaista tukea ja joista osallistutaan valtakunnallisten palveluiden tuottamiseen. Aluetoimisto sijaitsee Helsingin Pasilassa. Länsi-Uudenmaan palvelupiste sijaitsee Lohjan keskustassa, ja työtä tehdään kahdeksan kunnan alueella.

Aluetoimistossa työskentelee tällä hetkellä yhteensä 13 toiminnanohjaajaa. Haemme tiimiimme määräaikaiseen työsuhteeseen toiminnanohjaajaa. Työtehtävä jatkuu vähintään vuoden loppuun 2023. Tehtävässä edellytetään sujuvaa ruotsin kielen käytännön taitoa.

Toiminnanohjaajan päätehtävä on koordinoida ja tukea RIKUn vapaaehtoisia asiakastyössään. Lisäksi toiminnanohjaajan tehtäviin kuuluu ohjaava ja kohtaava asiakastyö, alueen sidosryhmäyhteistyö, moninainen vaikuttamistyö uhrien aseman parantamiseksi sekä erilainen kouluttaminen ja koulutusmateriaalin tuottaminen. Lisäksi työntekijät osallistuvat RIKUn valtakunnallisten puhelin- ja chat-palveluiden toteuttamiseen. Työtehtäviin sisältyy jonkin verran ilta- ja viikonlopputyötä sekä matkustamista kotimaassa.

Edellytämme toiminnanohjaajalta

  • soveltuvaa korkeakoulututkintoa
  • suomen ja ruotsin kielen taitoa
  • hyviä vuorovaikutustaitoja ja innostavaa työotetta
  • vahvaa kiinnostusta erilaisten ihmisten kanssa tehtävään lähityöhön
  • kykyä oma-aloitteelliseen ja joustavaan työotteeseen
  • kykyä ja kiinnostusta kouluttamiseen
  • kykyä omaksua erilaisia ICT-järjestelmiä

Arvostamme rikosuhriasioiden tuntemusta, yhteistyöverkostotaitoja, kokemusta vapaaehtoisten ammatillisesta ohjaamisesta ja kiinnostusta sen eri osa-alueiden kehittämiseen, hyviä tiimitaitoja sekä ymmärrystä yhdenvertaisuuskysymyksistä.

Työ alkaa sopimuksen mukaisesti ja aikaisintaan 1.11.2022. Palkkaus on sosiaalialan järjestöjä koskevan työehtosopimuksen mukainen ja sijoittuu vaativuustasolle 5. Lisäksi tehtävässä maksetaan erityistekijälisää ja mahdollista henkilökohtaista palkanosaa.

Lähetä hakemus

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen pyydämme lähettämään osoitteeseen jenni.hellman@riku.fi viimeistään ti 27.9.2022 klo 15 mennessä.

Haastattelut järjestetään joko Lohjalla tai Karjaalla 5. ja 11.10.

Tiedustelut: jenni.hellman@riku.fi p. 050 5835331