Nopea poistuminen Siirry sisältöön

Rikosuhripäivystys mukana poliisin Pysähdy! -kampanjassa

Poliisi käynnistää Pysähdy! -kampanjan, jonka tavoitteena on pysäyttää, havahduttaa ja kannustaa ihmisiä hakemaan apua ajoissa sekä oikeilta tahoilta. Rikosuhripäivystys (RIKU) on mukana kampanjassa sidosryhmäyhteistyökumppanina ja avun tarjoajana.

Pysähdy! -kampanjaan on poimittu viisi koronatilanteen aikana poliisin analyysissa erityisesti korostunutta ilmiötä: mielenterveysongelmat, päihdeongelmat, lähisuhdeväkivalta, nettipetokset ja liikenneturvallisuus.

– Haluamme korostaa, että rikoksen uhreille on tarjolla apua ja tukea myös koronapandemian aikana. Kenenkään ei pidä nyt jäädä yksin. Aina kannattaa varmistaa, että omat oikeudet toteutuvat ja että pääse keskustelemaan tilanteesta. Ei ole uhrin syy, jos joutuu rikoksen kohteeksi, korostaa RIKUn toiminnanjohtaja Leena-Kaisa Åberg.

Kampanja kannustaa matalan kynnyksen avun hakemiseen. Se näkyy siellä missä ihmisetkin ovat, verkossa, mutta myös kaupunkikeskuksien katukuvissa. Kampanjan toivotaan tavoittavan monin eri reitein avun tarpeessa olevat. Yhteistyötä tehdään sidosryhmien kanssa ja avun pariin ohjataan videoiden, some-mainonnan, podcastien kuin bussimainonnan ja tulostettavien materiaalien keinoin.

Lue lisää