Nopea poistuminen Siirry sisältöön

Video nostaa esiin lähisuhdeväkivallan eri muotoja

Rikosuhripäivystyksen uusi video kuvaa lähisuhteissa tapahtuvaa väkivaltaa. Lähisuhdeväkivallalla tarkoitetaan väkivaltaa, jossa tekijänä on perheenjäsen, nykyinen tai entinen kumppani tai muu uhrin läheinen. Lähisuhdeväkivalta voi olla esimerkiksi fyysistä, henkistä, seksuaalista tai taloudellista.

– Lähisuhdeväkivalta jää hyvin helposti piiloon, koska väkivalta tapahtuu usein kodin suojassa. Siihen liittyy edelleen myös paljon häpeää ja tutun ihmisen väkivaltaista käyttäytymistä yritetään ymmärtää. Usein uhri myös syyllistää itseään kohtaamastaan väkivallasta, kertoo aluejohtaja Jaana Rossinen Rikosuhripäivystyksestä.

– Videossa olemme kuvittaneet muutamia erilaisia lähisuhteissa tapahtuvia tyypillisiä väkivaltatilanteita. Näiden tapausten kautta toivomme, että ihmiset havahtuisivat miettimään omaa tilannettaan. Videon ydinviesti on, että kuka tahansa voi joutua lähisuhdeväkivallan uhriksi, mutta kenenkään ei tarvitse selvitä siitä yksi. Rikosuhripäivystykseen voi ottaa yhteyttä vaikka nimettömänä, jos yhteydenotto tuntuu niin helpommalta, kertoo Jaana Rossinen.


Lue lisää