Nopea poistuminen Siirry sisältöön

Hae tukihenkilöksi ihmiskaupan uhrille

Etsimme motivoituneita vapaaehtoisia tukihenkilöiksi ihmiskaupan ja sen kaltaisen hyväksikäytön uhreille.

Asiakkainamme on tällä hetkellä yhteensä noin 150 erilaisen hyväksikäytön uhriksi joutunutta asiakasta. Heistä suuri osa on ulkomaalaistaustaisia aikuisia, jotka ovat joutuneet Suomessa työperäisen ihmiskaupan tai muun työvoiman hyväksikäytön uhriksi. Sen lisäksi asiakkainamme on myös useita Suomessa tai osittain Suomessa seksuaalisen hyväksikäytön, pakkoavioliiton tai rikolliseen toimintaan pakottamisen uhriksi joutunutta henkilöä.

Tukihenkilö toimii työntekijän työparina ja voi auttaa rikoksen uhria olemalla tukena esimerkiksi poliisilaitoksella, oikeudenkäynnissä ja muissa asiakkaan tilanteen kannalta tärkeissä asioissa sekä tarjoamalla keskustelutukea.

Toiminta sopii avarakatseiselle ja joustavalle aikuiselle, jolla on tasapainoinen elämäntilanne, mahdollisuus sitoutua pitkäkestoiseen tukisuhteeseen ja osallistua satunnaisesti myös virka-aikana tapahtuviin tapaamisiin. Vapaaehtoiset toimivat etunimellään eivätkä luovuta henkilökohtaisia yhteystietojaan asiakkaille.

Tukihenkilönä toimiminen edellyttää Rikosuhripäivystyksen koulutukseen osallistumista. Koulutus järjestetään Helsingissä. Koulutus on noin 50 oppitunnin mittainen. Puolet siitä suoritetaan verkkokurssina ennen lähiopetuspäiviä ja niiden välissä. Alustavat lähiopetuspäivät ovat 10.4. (klo 14–19). ja 27.–28.4. (klo 10–16).

Mikäli kiinnostuit tehtävästä, täytä 5.3.2019 klo 16.00 mennessä hakulomake verkossa. Kutsumme osan hakijoista haastatteluun toimistollemme Helsingin Pasilaan viikoilla 10 ja 11.

Lisätietoja
pia.marttila@riku.fi
 ja saara.pihlaja@riku.fi